Cloocast

ERBJUDANDE JUST NU

Anmäl dig till en V.I.P-demo av Cloocast Business och få 50% rabatt på licenskostnaden i 6 månader.

Cloocast Business är B2B-tjänsten för dig som har behov av att paketera och distribuera onlinekurser och informationsmaterial individuellt till olika kundgrupper.

Cloocast är byggd för dig som är utbildare, coach eller konsult och här kan du skapa, lagra, skydda, distribuera och ta betalt för blended learning online.

Vi vet hur du skalar upp försäljningen och blir en ännu bättre och mer hållbar leverantör 🍀.
Välkommen!

V.I.P Demo av Cloocast Business

Under ca 30 minuter visar vi hur plattformen fungerar och hur du använder den för att:

 • Skapa kurser
 • Paketera kurser i olika kanaler
 • Distribuera kanaler till olika målgrupper
 • Ta betalt

Hälsningar från Cloocast-teamet 🦉

Vi lagrar dina personuppgifter för att kunna kommunicera med dig kring ditt bokade tillfälle och för att kunna skicka information om nyheter på plattformen. Vi lagrar ditt namn och din e-postadress så länge du förblir prenumerant på nyheterna. Du kan ta bort dina lagrade personuppgifter automatiskt genom att avsluta din prenumeration närsomhelst genom att följa den länk som bifogas i varje utskick.

Behöver ert företag en intuitiv och kostnadseffektiv utbildningsportal där ni kan skapa, lagra, skydda, paketera och distribuera onlinekurser, instruktionsfilmer, manualer eller utbildningar till kund? Ni är inte ensamma.

Sven Bergström
Sven BergströmVD, Spindelfin AB
Läs mer
"Utan Cloocast hade jag aldrig kunnat upprätthålla mitt avtal om utbildning till Avarn Security under Covid19-pandemin. Otroligt intuitivt och proffsigt verktyg att erbjuda mina kund."
Christer Palmqvist
Christer PalmqvistVD, Chemical Documentation cDoc AB
Läs mer
"Vi arbetar med arbetsmiljöutbildningar och säkerhetdatablad och använder Cloocast för att distribuera onlinekurser som våra kunders personal kan tillgodogöra sig när det passar dem. Avdelningscheferna ute hos våra kunder har administratörsrättigheter och kan hålla koll på att medarbetarna har gått kursen och klarat testen utan att vi som utbildningsleverantör behöver lägga oss i. Det finns inget annat verktyg som är gjort för oss utbildare på det här sättet, vad jag vet."
Magnus
MagnusUtbildningsansvarig tekniska produkter
Läs mer
"Med Cloocast kan jag skapa olika utbildningskanaler för alla mina målgrupper och erbjuda kunderna ett behovsanpassat utbud. Jag paketerar onlinekurserna i kanalerna och sätter pris och tar betalt hur jag vill. Mycket smidigt."
Previous
Nästa

Varför?

Kanaler gör Cloocast Business till er egen utbildningsportal. 

 • Skapa individuella kanaler till era kunder, leverantörer eller samarbetspartners
 • Paketera utbildningar och distribuera dem hur ni vill genom kanalerna
 • Samla allt på ett ställe. Låt era leverantörer och samarbetspartner lägga upp sina instruktionsfilmer i er utbildningsportal
 • Ta betalt av kunderna på era egna villkor
 • Organisationen kan använda plattformen själva utan anlitade konsulter
 • Tjänsten är extremt enkel att använda, både för administratören och för mottagaren som ska streama materialet
 • Tjänsten är säker (krypterad server/lagring i EU)
 • Enkel distribution med url-er och licensnycklar, samt privat/offentligt val
 • Kostnadseffektivt med licensbaserad prismodell 

-Personuppgifterna (dvs backend-hanteringen) ligger i Tyskland. Det rörliga (filmen) ligger i USA (men i det rörliga materialet finns i regel inga personuppgifter)

-Cloocast brandar inget material. Många väljer att lägga sin lilla vattenstämpel på kursen redan vid produktion.

-Cloocast business innehåller just den här funktionen. Här gör vi det möjligt för er att skapa kanaler för olika kunder och däri paketera kursutbud på lite olika sätt. Ni kan paktetera onlinekurser, manualer, instruktionsfilmer och filer som du önskar. Cloocast business är en licensbaserad tjänst där ni lagrar, skyddar, paketerar, distribuerar och tar betalt för onlinekurser till olika kunder precis hur ni själva önskar.

-I Cloocast business kommer ni att ta betalt individuellt av varje kund beroende på innehållet i paketet eller avtalet ni har med kunden.

-I Cloocast Business kommer ni själva eller er kund som är administratör för en kanal att kunna mata in användare i varje kanal antingen manuellt eller genom att ladda upp csv-filer. Ni eller kunden kan också skicka ut länkar till kanalerna till personer som då kan gå in och registrera sig själva.

-Cloocast Business kan användas som en utbildningsportal där ni samlar både egna och externa aktörers material.

-Ja, när ni har skapat en onlinekurs bestämmer ni själva om den ska vara privat eller publik. Är den privat distribueras den endast till dem ni ger tillgång.

-Flervalsfrågor eller fritextfrågor går bra. Tester med flervalsfrågor rättas automatiskt och ger direkt återkoppling till användaren. Vi har inte stöd för bildfrågor i kommande version.

-Cloocast business är en licensbaserad lösning där priset ännu inte är standardiserat utan sätts individuellt beroende på behovet.

-Ni behöver inget eget webbhotell då alla kurser läggs upp och lagras på Cloocast. Sen är själva plattformen webbaserad och kommunikationen krypterad.

-Administratören för kanalen kan se användarnas progress. Här syns vilka kurser de gått eller påbörjat, hur långt de kommit och om de har gjort ett test så syns resultatet.

-Handledning i hur ni gör er setup ingår i avtalet. Vi debiterar 980 kr/h för tekniker om ni vill att vi gör det åt er.

-Er administratör skapar en kanal för er kund. I kanalen kan ni eller administratören hos er kund dela in användare i olika grupper. Användarna själva kan inte skapa grupper eller bjuda in andra.

-Kurserna sätts ihop utifrån färdiga moduler. Modulerna kan vara t ex förinspelat rörligt material, dokument, bilder eller ljudfiler. Ni skapar kursen genom att ladda upp modulerna och organisera dem i olika avsnitt. Ni kan lägga in tidsbokning till digitalt möte eller fysiskt möte samt testavsnitt direkt i portalen.