Cloocast

Här är alla smarta funktioner som ingår. Och som gör dig till en utbildare i världsklass

Cloocast är byggt för att underlätta ditt företagande, hjälpa dig att skala upp och göra dig till en ännu bättre utbildare.

Säkerhet

Dina kunder betalar tryggt och säkert med Swish eller betalkort. På Cloocast är ditt material skyddat från olovlig nedladdning. Din onlinekurs är bara tillgänglig för betalande kunder under en begränsad tidsperiod. Tidsperioden, dvs hur länge din kurs ska vara tillgänglig för betalande kunder att streama, ställer du in när du publicerar din kurs. Bara betalande kunder eller de som har fått en licensnyckel tilldelat sig kan streama och titta på kursen.

Licensnycklar

För dig som säljer B2B har vi tagit fram smarta licenser. När du köper en smart licens kan du välja att tilldela den till en specifik e-postadress eller skicka en så kallad aktiveringskod till den som ska ha licensen. Den som äger licensen kan i sin tur ta del av din kurs utan att behöva registrera sig på Cloocast eller själv betala för kursen. Ett smart sätt att exempelvis dela ut din onlinekurs till befintliga kunders medarbetare på ett säkert och smidigt sätt.

Min organisation

När du registrerar dig som utbildare på Cloocast skapas automatiskt ett utrymme för din organisation på plattformen. Här kan alla företagets medarbetare läggas upp med individuell åtkomstnivå, så att ni tillsammans kan hantera företagets utbildningar.

Kanal -Din egen utbildningsplattform

När du registrerar ett Cloocast Business-konto på Cloocast får du tillgång till Kanaler. Skapa individuella kanaler till kunder, leverantörer eller samarbetspartners. En kanal fyller du med anpassat innehåll och distribuerar direkt till målgruppen. När mottagaren går in på kanalen syns din logo, företagsuppgifter och en överblick över alla onlinekurser som kan streamas. Lite som en Youtube kanal där alla videos är skyddade från olovlig streaming eller nedladdning. Du kan skapa merförsäljning för ditt företag genom att marknadsföra och skapa trafik till din kanal.

Privata och offentliga onlinekurser

En onlinekurs kan vara privat på Cloocast. När du väljer att publicera en privat onlinekurs kommer den automatiskt att kopplas till en fyrsiffrig kod. Endast de som har koden kan låsa upp kursen på Cloocast. En privat kurs är inte listad offentligt på Cloocast och syns heller inte på företagets kanal. När du ska göra den tillgänglig för en kund sänder du ut en url-länk till platsen där onlinekursen ligger samt den fyrsidiga koden, sen är det fritt fram för kunden att streama. Privata onlinekurser är ett perfekt sätt att distribuera utbildning som innehåller affärshemligheter eller NDA-restriktioner.

Tidsinställd kurspremiär

En onlinekurs kan ha ett premiärdatum. Du som publicerar onlinekursen kan sätta tid och datum för premiär och köparen kan se en nedräkning till “Grand Opening”. En Premiär skapar förväntning men har också en viktig funktion. Till exempel om du säljer kursen till ett företag och utbildningen ska gå av stapeln enligt ett fast schema. Då vill du inte att kursdeltagarna ska kunna gå in och tjuvkika i kursinnehållet innan kursens start.

Kunskapstest och certifiering

När du skapar din onlinekurs kanske du vill avsluta med ett avsnitt där eleven ska genomgå ett kunskapstest. Testet och dess frågor skapar du inne i det digitala klassrummet (se nedan) på plattformen. Ett kunskapstest kan innehålla obegränsat antal frågor där varje fråga består av upp till fyra olika fasta svarsalternativ men det kan också bestå av fritextsvar som eleven kan skriva i.

Kursspelare

Eftersom det är viktigt för oss som säljer kurser att hålla en hög kvalitet har vi ställt stora krav på själva kursspelaren på plattformen. Den är byggd för att mäta sig med de absolut bästa i världen och har stöd för 4K. Med ett intuitivt gränssnitt där allt innehåll som hör till kursen är samlat på ett och samma ställe är Cloocast-spelaren enkel och pedagogisk att hantera för eleven. Streamingen sker utan några avbrott då datorn måste “tänka” och deltagaren kommer tillbaka till där hon slutade efter en paus. Streamingen är också krypterad för att vi till stor del ska kunna undvika olovlig nedladdning eller missbruk.

Blended learning med livemöte

När du skapar din onlinekurs kanske ett avsnitt ska vara ett livemöte i t ex Zoom, Teams eller Google Meet. Eller rent av ett fysiskt möte på en ort, plats och tid. En onlinekurs som består av inspelade avsnitt kombinerat med live-avsnitt kallas för hybrider. När du skapar en hybridkurs där ett avsnitt ska vara ett möte kommer din kursdeltagare att få möjlighet att välja bland upp till tre framtida bokningsbara tillfällen. Varje tillfälle innehåller information om en bokningsbar plats (fysisk adress eller digital adress) samt datum och tid.

Blended learning med multimediafiler

När du skapar din onlinekurs kanske ett avsnitt ska vara en fil (bild- eller textdokument) eller en ljudinspelning. Självklart har Cloocast stöd för alla möjliga typer av kombinationer, tänk bara på att alla mediafiler och bilagor ska vara egna avsnitt. Tänk på: Dokument som laddas upp till din onlinekurs kommer att gå att ladda ner och sparas hos din kursdeltagare och därmed finnas kvar i deras ägo även efter att streamingtiden har gått ut för den rörliga delen.

Är du redo att lägga upp din första onlinekurs?

Registrera ditt kostnadsfria konto som utbildare på Cloocast och sälj dina onlinekurser hos oss. Det kostar inget att registrera konto, inga fasta kostnader och ingen bindningstid.

Boka ett kostnadsfritt möte med oss

Låt någon av oss visa dig hur du sätter upp ett konto och laddar upp en kurs, hur du använder dig av våra smarta funktioner och hur betalningslösningen fungerar både för dig och dina kunder. Varmt välkommen att boka ett gratis möte med oss.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Är er organisation intresserad av en specialanpassad lösning? Kontakta oss.