Cloocast

Låt oss berätta om några av de smarta funktionerna som gör dig till en utbildare i världsklass

Cloocast är byggt för att underlätta ditt företagande, hjälpa dig att skala upp och göra dig till en ännu bättre utbildare.

Säkerhet

Dina kunder betalar tryggt och säkert med Swish eller betalkort. På Cloocast är ditt material skyddat från olovlig nedladdning. Din onlinekurs är bara tillgänglig för betalande kunder under en begränsad tidsperiod. Tidsperioden, dvs hur länge din kurs ska vara tillgänglig för betalande kunder att streama, ställer du in när du publicerar din kurs. Bara betalande kunder eller de som har fått en licensnyckel tilldelat sig kan streama och titta på kursen.

Svensk support

Vi på Cloocast är fast beslutna att göra din upplevelse med oss så enkel och smidig som möjligt. Teamet bakom är väldigt stolta över våra kunders omdömen och tar stolthet i att lösa kundernas ärenden snabbt och effektivt. Vår svenska support är tekniskt kunnig och har ett imponerande track record, vilket i sin tur hjälper våra kunder att bli de bästa leverantörerna av utbildning. 

Min organisation

När du registrerar dig som utbildare på Cloocast skapas automatiskt ett utrymme för din organisation på plattformen. Här kan alla företagets medarbetare läggas upp med individuell åtkomstnivå, så att ni tillsammans kan hantera företagets utbildningar.

Cloocast som din egna utbildningsplattform

När du skapar ett företagskonto på Cloocast, öppnas nya möjligheter. Med vår Business-licens får du tillgång till Kanaler, där du organiserar och erbjuder anpassade onlinekurser till din målgrupp. Du kan själv anpassa priset för varje Kanal baserat på dina kunders specifika behov och önskemål. Dina användare hittar sina kurser snyggt förpackade med din företagsidentitet. Tänk på det som en Youtube-kanal, men med säkerhet mot olaglig spridning eller nedladdning. Med en Cloocast Business-licens förenklar du leveransen av professionell utbildning.

Privata och offentliga onlinekurser

På Cloocast kan onlinekurser vara antingen privata eller offentliga. Om du väljer att göra din kurs privat innebär det att endast de personer du bjuder in kommer att kunna ta del av den. En privat kurs är inte synlig för allmänheten på Cloocast Play, och det ger dig möjligheten att säkert dela utbildningsmaterial som kanske innehåller känslig information eller följer sekretessavtal (NDA) med utvalda individer.

Offentliga onlinekurser är tillgängliga för alla att köpa och streama. Dessa kan du antingen distribuera på Cloocast Play för allmänheten eller, om du har en Business-licens, genom en Kanal.

På Cloocast är alla onlinekurser skyddade och oavsett om du gör din kurs privat eller publik behöver du aldrig oroa dig för att den går att ladda ner eller sprida.

Tidsinställd kurspremiär

En onlinekurs kan ha ett speciellt premiärdatum. Det är när den som skapar kursen väljer ett bestämt tidpunkt och datum för när kursen blir tillgänglig för köpare.

Det här premiärdatumet är inte bara spännande utan har också en viktig funktion. Tänk dig att du säljer din kurs till ett företag och utbildningen måste följa ett noggrant planerat schema. I sådana fall vill du undvika att kursdeltagarna får tillgång till kursinnehållet innan det är dags att börja. Genom att använda premiärdatumet kan du säkerställa att ingen kan tjuvkika på kursmaterialet före kursstarten.

Om du har flera onlinekurser och vill släppa dem i en specifik ordning med ett bestämt antal dagar mellan varje kurs, så kan du enkelt anpassa detta efter dina önskemål och behov.

Kunskapstest och certifiering

När du skapar din onlinekurs kanske du vill inkludera ett avsnitt där eleverna får testa sina kunskaper. Detta test kan enkelt skapas inom det digitala klassrummet på plattformen. Testet kan innehålla ett obegränsat antal frågor, och varje fråga kan ha valfritt antal fasta svarsalternativ. Du har även möjlighet att använda ljudfiler eller bilder i testet.

Du kan ställa in testet så att eleverna måste få en viss procentandel rätt svar för att passera. Om du placerar testet mitt i kursen kommer eleverna inte att kunna fortsätta förrän de når den önskade nivån av korrekta svar. Om du väljer att placera testet som ett avslutningsprov har du möjlighet att utfärda ett diplom, certifikat eller kursintyg som innehåller elevens namn och information om den avklarade kursen. Detta ger eleverna en belöning för deras insatser och bekräftar deras prestationer i kursen.

Kursspelare

Eftersom det är viktigt för oss som säljer kurser att hålla en hög kvalitet har vi ställt stora krav på själva kursspelaren på plattformen. Den är byggd för att mäta sig med de absolut bästa i världen och har stöd för 4K. Med ett intuitivt gränssnitt där allt innehåll som hör till kursen är samlat på ett och samma ställe är Cloocast-spelaren enkel och pedagogisk att hantera för eleven. Streamingen sker utan några avbrott då datorn måste “tänka” och deltagaren kommer tillbaka till där hon slutade efter en paus. Streamingen är också krypterad för att vi till stor del ska kunna undvika olovlig nedladdning eller missbruk.

Blended learning med livemöte

På Cloocast har vi möjliggjort något unikt: möjligheten att skapa hybridutbildningar, även kallat blended learning. Vad innebär det? Jo, när du skapar din onlinekurs kan du inkludera ett eller flera avsnitt som involverar ett live-möte, exempelvis via Zoom, Teams eller Google Meet. Det kan till och med vara ett fysiskt möte som äger rum på en specifik plats vid en given tidpunkt.

Det här konceptet, där en onlinekurs kombinerar inspelade avsnitt med live-möten, kallas för hybrider. När du skapar en hybridkurs och inkluderar ett live-möte, ger vi dig möjligheten att genomföra ett avsnitt i din kurs antingen på en fysisk plats eller via en digital länk och på ett givet datum och tidpunkt.

Bifoga nedladdningsbara dokument 

När du skapar din onlinekurs, organiserar du den i olika delar som vi kallar avsnitt. Ett avsnitt kan vara en video, ett dokument (som t ex en pdf-fil), ett live-möte (digtalt eller fysiskt) eller ett kunskapstest.

För varje avsnitt har du möjlighet att inkludera extra material som eleverna kan ladda ner och spara på sina datorer. Dessa material kan vara kursinstruktioner, innehållsförteckningar, övningsuppgifter eller annat relevant material. Det är viktigt att veta att dessa bifogade dokument kan laddas ner av eleverna och sparas på deras datorer, även efter att streamingtiden för onlinekursen har löpt ut. På så sätt har eleverna tillgång till viktiga resurser även när kursen är avslutad.

Är du redo att lägga upp din första onlinekurs?

Registrera ditt kostnadsfria konto som utbildare på Cloocast och sälj dina onlinekurser hos oss. Det kostar inget att registrera konto, inga fasta kostnader och ingen bindningstid.

Boka ett kostnadsfritt möte med oss

Låt någon av oss visa dig hur du sätter upp ett konto och laddar upp en kurs, hur du använder dig av våra smarta funktioner och hur betalningslösningen fungerar både för dig och dina kunder. Varmt välkommen att boka ett gratis möte med oss där vi visar dig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Är er organisation intresserad av en specialanpassad lösning? Kontakta oss.