Cloocast

You can prepare this before posting your online course

Kursens namn
Vad ska kursen handla om och vem ska gå den? Välj ett namn på din kurs som attraherar målgruppen.

Kort och lång beskrivning
Under rubriken följer en kort ingress. Beskriv med 100-180 tecken vad kursen handlar om. Längre ner kommer en utförlig beskrivning där du i detalj kan beskriva vad din kurs handlar om och vad man kan förvänta sig lära sig.

Kursinnehåll
Din kurs kan bestå av en enda film eller vara uppdelad i avsnitt om ca 4-5 minuter vardera. Avsnittens namn, typ och längd etc syns i en lista.

Trailer eller omslagsbild
Klipp ihop en säljande trailer (under 30 sek) eller skapa en stillbild med text som beskriver vad din kurs handlar om.

Pris
Fundera över vad ett realistiskt pris för din kurs är och hur länge den ska vara tillgänglig efter köp.

Vad som ingår
Du ska ange vilken typ av material din kurs innehåller. Erbjuder du förinspelade avsnitt, liveavsnitt (eller blandat, sk blended learning), nedladdningsbara dokument, kunskapstest, certifiering etc.

FAQ

Vanliga frågor och svar
Vad kostar det att sälja kurser på Cloocast?
Varje gång någon köper din kurs på Cloocast genom den länk som du har delat i dina kanaler så drar vi av 20% + 10 kr transaktionsavgift på det totala försäljningsbeloppet.

Jag har redan kurser som jag säljer på annat håll. Kan jag ha dem på två ställen?
Naturligtvis kan du sälja dina kurser på flera ställen. Se bara till att du har samma priser och service mot dina kunder oavsett plattform.

Mina kurser är inte digitala. Hur använder jag er bokning- och betallösning för fysiska kurser?
Säljer du fysiska kurser, håller seminarier eller workshops så använder du Cloocast:s bokningssystem och betallösning. På Mina sidor har du en kontrollpanel där du lätt kan se bokningar, hålla koll på dina kunder och din ekonomi.

Min onlinekurs kräver att kursdeltagarna får tillgång till bilagor och frågeformulär i form av PDF-filer. Hur gör jag då?
När du publicerar din kurs på Cloocast går du igenom ett antal automatiska steg. Dels laddar du upp en trailer, dvs en liten ‘reklamfilm’ för din kurs och dels laddar du upp bilagor som kursdeltagaren behöver tillgång till. Bilagorna kan t ex vara pdf-filer, bilder eller worddokument. Allt sker i en följd och du riskerar inte att glömma något på vägen. Du kan också ladda upp dokument för kursen i efterhand.

Måste jag ha ett företag för att kunna sälja hos er?
Det enkla svaret är ja. Du behöver kunna fakturera oss för de onlinekurser och fysiska utbildningar du lägger upp till försäljning. Alla i Sverige godkända företagsformer där du har fått ett organisationsnummer är godkända.

Om du inte kan eller vill ha ett företag kan vi tipsa om Frilans Finans där du kan skapa ett konto och fakturera.

Har du fler frågor?
Tveka inte att höra av dig till support@cloocast.se så svarar vi så snart vi kan.

Min organisation

När du registrerar dig som utbildare på Cloocast skapas automatiskt “Min organisation” på plattformen. Enkelt beskrivet är “Min organisation” en egen grupp för ditt företags medarbetare så att ni tillsammans kan skapa och hantera företagets samlade utbildningar.

Kanal -Din offentliga företagssida

När du registrerar ett utbildarkonto på Cloocast får du en egen “Kanal” som du kan fylla med information. Lägg in ditt företags namn, logotyp, webbadress och en utförlig beskrivning. Förutom företagspresentationen syns alla företagets publicerade utbildningar i din Kanal. Lite som en youtube kanal men där alla videos är skyddade bakom en betalvägg. Du kan skapa merförsäljning för ditt företag genom att marknadsföra och skapa trafik till din kanal.

Privata och offentliga onlinekurser

En onlinekurs kan vara privat på Cloocast. När du väljer att publicera en privat onlinekurs kommer den automatiskt att kopplas till en fyrsiffrig kod. Endast de som har koden kan låsa upp kursen på Cloocast. En privat kurs är inte listad offentligt på Cloocast och syns heller inte på företagets kanal. När du ska göra den tillgänglig för en kund sänder du ut en url-länk till platsen där onlinekursen ligger samt den fyrsidiga koden, sen är det fritt fram för kunden att streama. Privata onlinekurser är ett perfekt sätt att distribuera utbildning som innehåller affärshemligheter eller NDA-restriktioner.

Tidsinställd kurspremiär

En onlinekurs kan ha ett premiärdatum. Du som publicerar onlinekursen kan sätta tid och datum för premiär och köparen kan se en nedräkning till “Grand Opening”. En Premiär skapar förväntning men har också en viktig funktion. Till exempel om du säljer kursen till ett företag och utbildningen ska gå av stapeln enligt ett fast schema. Då vill du inte att kursdeltagarna ska kunna gå in och tjuvkika i kursinnehållet innan kursens start.

Kunskapstest och certifiering

När du skapar din onlinekurs kanske du vill avsluta med ett avsnitt där eleven ska genomgå ett kunskapstest. Testet och dess frågor skapar du inne i det digitala klassrummet (se nedan) på plattformen. Ett kunskapstest kan innehålla obegränsat antal frågor där varje fråga består av upp till fyra olika fasta svarsalternativ men det kan också bestå av fritextsvar som eleven kan skriva i.

Kursspelare

Eftersom det är viktigt för oss som säljer kurser att hålla en hög kvalitet har vi ställt stora krav på själva kursspelaren på plattformen. Den är byggd för att mäta sig med de absolut bästa i världen och har stöd för 4K. Med ett intuitivt gränssnitt där allt innehåll som hör till kursen är samlat på ett och samma ställe är Cloocast-spelaren enkel och pedagogisk att hantera för eleven. Streamingen sker utan några avbrott då datorn måste “tänka” och deltagaren kommer tillbaka till där hon slutade efter en paus. Streamingen är också krypterad för att vi till stor del ska kunna undvika olovlig nedladdning eller missbruk.

Blended learning med livemöte

När du skapar din onlinekurs kanske ett avsnitt ska vara ett livemöte i t ex Zoom, Teams eller Google Meet. Eller rent av ett fysiskt möte på en ort, plats och tid. En onlinekurs som består av inspelade avsnitt kombinerat med live-avsnitt kallas för hybrider. När du skapar en hybridkurs där ett avsnitt ska vara ett möte kommer din kursdeltagare att få möjlighet att välja bland upp till tre framtida bokningsbara tillfällen. Varje tillfälle innehåller information om en bokningsbar plats (fysisk adress eller digital adress) samt datum och tid.

Blended learning med multimediafiler

När du skapar din onlinekurs kanske ett avsnitt ska vara en fil (bild- eller textdokument) eller en ljudinspelning. Självklart har Cloocast stöd för alla möjliga typer av kombinationer, tänk bara på att alla mediafiler och bilagor ska vara egna avsnitt. Tänk på: Dokument som laddas upp till din onlinekurs kommer att gå att ladda ner och sparas hos din kursdeltagare och därmed finnas kvar i deras ägo även efter att streamingtiden har gått ut för den rörliga delen.

Är du redo att lägga upp din första onlinekurs?

Registrera ditt kostnadsfria konto som utbildare på Cloocast och sälj dina onlinekurser hos oss. Det kostar inget att registrera konto, inga fasta kostnader och ingen bindningstid.

Boka ett kostnadsfritt möte med oss

Låt någon av oss visa dig hur du sätter upp ett konto och laddar upp en kurs, hur du använder dig av våra smarta funktioner och hur betalningslösningen fungerar både för dig och dina kunder. Varmt välkommen att boka ett gratis möte med oss.

Eller registrera dig och testa själv direkt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Är er organisation intresserad av en specialanpassad lösning? Kontakta oss.